Sokos Hotel Caribia ja sen TaMi-kuntosali tukevat Tapania kaudella 2014.

Vuoden mittaisen yhteistyösopimuksen kautta Tapanin löytää TaMi-kuntosalilta entistäkin tiuhempaan tahtiin. Samalla sovittiin myös muille Turun 7k:n jäsenille alennushintoja, joista Tapani kertoo lisää.

Tapani kiittää Caribiaa jo tässä vaiheessa ja raportoi yhteistyöstä myöhemmin lisää.

Sokos Hotel Caribia

TaMi-logo

Porissa pelattiin 10.-11.5 kansallisen pro-kiertueen, eli NBDG pro-tourin avauskisa. Mukana oli koko Suomen kärki ja avoimessa reilut 80 pelaajaa.Tapani jatkoi kevään hyviä otteitaan ja sijoittui tiukan kisan jälkeen jaetulle kakkossijalle Seppo Pajun jälkeen.

Tulokset PDGA:n sivuilla.

Tässä Tapanin kommentit tuoreeltaan kisan jälkeen treenipäiväkirjasta:

Lähtökohdat kisaan olivat periaatteessa hyvät, olihan alla kaksi laatukisaa Kööpenhaminassa ja Lontoossa. Mutta vastapainoksi istuin alkuviikosta neljään päivään reippaat 50 tuntia tietokoneella töiden ja muiden rästihommien parissa, joten alaselkä ja varsinkin oikea olkapää oli aikamoisessa juntturassa. Olin koko viikon perumassa osallistumistani, koska en uskonut heittämisestä tulevan yhtään mitään.

Perjantaina menin bussilla Poriin, jonne velipoika Jarmo tuli vastaan Kankaanpäästä. Itse olin jumissa ja Jarmo ollut kuumeessa koko viikon, joten käytiin heittämässä vain 2 uutta väylää, heitettiin huonosti, masennuttiin ja lähdettiin Kankaanpäähän. Vielä lauantaiaamunakaan en ollut lainkaan vakuuttunut, että tulen heittämään kisaa, mutta kun kerran reissuun olin lähtenyt, päätin että teen hyvät parin tunnin lämmittelyt aamulla ja katson että tuleeko mitään.

No ei se fiilis oikeastaan hirveästi parantunut siinäkään, mutta sentään joku holtti oli heitoissa, joten päätin lähteä kisaamaan. Muutama ensimmäinen väylä olikin aika epävarmaa ja tukkoista, eikä heitossa ollut tehoja nimeksikään. Puttikin oli ihan kummallista, lähti hirveässä hyssessä, mitä ei oikeastaan ole koskaan ennen tapahtunut. Ja vähänkin kauempaa putit menivät metritolkulla ohi korista. En kuitenkaan sen suuremmin jaksanut murehtia, koska alle kympistä vielä upposi.

Koko ensimmäinen kierros oli enemmän tai vähemmän sinne päin. En ottanut kuin yhden bogeyn, joten tulos oli itselleni hyvä vaikkei pirkkuja tullut kuin kuusi. En ole Kirjurinluodossa koskaan pärjännyt, enkä ole varmaan tuota -5 parempaa heittänyt kuin kerran tai pari täydellä lay-outillakaan. Arveltiin porukassa, että -5 voisi riittää jonnekin kahdeksannen sijan paikkeille. Olin melko yllättynyt kun sillä keikuttiinkin keulilla pitkän aikaa eikä perässä tulleista ryhmistä ohi mennyt kuin Paavo Viljanen.

Kaikella kunnioituksella muita kohtaan, kierroksen taso oli melko heikko. Se näkyi myös ratingeissa, sillä ensimmäisen kierroksen ratingit olivat aivan eri maailmasta kuin myöhempien. Toisella kierroksella peli parani ehkä pykälällä ja tähdetkin oli kohdillaan. Tulokseksi tuli itselleni melkoinen haamukierros bogeyfree -8, kun olin laskenut ennen kisaa että niin hyvään ei oiken ole edes mahkuja. Ja tämä vielä niin, että missasin useamman helpon pirkun.

Kolmas kierros olikin väsyneen miehen peliä. Ei auennut ei. Draivit olivat vielä lussumpia ja putit vielä hyssempiä. Niimpä peli oli enimmäkseen parin seivaamista. Kerran kävi komea tuurikin, joten pysyttiin enimmäkseen pakkasen puolella. Kisan toinen bogi tuli kuitenkin ja birdieitä vain viisi.

Seppokaan ei ollut parhaassa terässään, mutta karkasi yhdellä heitolla 4. viimeisellä väylällä. Loput mentiin tasatahtia, kunnes vikalla väylällä mulla oli ehkä 15-metrinen polviputti puun alta tasoitukseen. Hipaisi kuitenkin heti oksaan alussa ja tippui maahan jo ennen koria, joten Seppo sai siivota voittoputin pönttöön.

Kuva ratkaisuputista:Viimeisne kierroksen tulos -4 oli vasta 20. paras tällä kierroksella, mutta etua oli kahdelta kierrokselta sen verran että pysyin kuitenkin kakkosena. Tosin Lexa Piironen nousi jakamaan kakkossijaa. Hyvät kisat etenkin kun kunto ei ollut parhaimmillaan.

Viimeinen kierros oli sitä mitä odotin kisalta, mutta onneksi lauantaina jollain tuurilla sain vedettyä huipputulokset tauluun. 

Kauden kolmannesta EuroTour-osakilpailusta Lontoon Croydonista kotiin tuomisina kolmossija supertiukan kilpailun jälkeen. Tässä kisaraportti kuvakavalkadin ja Tapanin kommenttien muodossa.

- Matkustin suoraan Kööpenhaminasta Lontooseen, vietin pari päivää siellä käyden puistoissa, teatterissa ja museoissa ennen kuin siirryin Croydoniin, Lontoon reunamille.


Stephenson's Rocket Science Museumissa

Keskiviikosta perjantaihin heitin treenikierroksia ja tutustuin Croydonin Lloyd Parkin uusiin väyliin ja uusiin fribatuttavuuksiin. Olinhan käynyt radalla ensimmäisen kerran jo 2010, joten osittain rata oli tuttu ja tunsin kaikki paikallisen seuran puuhamiehet.


Lloyd Parkin komeita puita


Einar Islannista


Toimitsijapoppoo. Kisassa jokaisella ryhmällä oli oma kirjurispotteri. Huikeaa palvelua.


Tuloskortti 2 kierroksen jälkeen. Toisesta kierroksesta alustavasti ennätysratingini 1049.


Kärkiryhmä valmiina finaaliin rennoin fiiliksin. (Henrik Johansen, Jeppe Ask Sorensen, Tapani, Nils Isomarkku


Voittajan on helppo hymyillä.

Upeasti menneen British Openin tiukka finaali Arttu Sikasen kuvaamana.

Kööpenhaminan Valbyparkissa kisattiin kauden toinen EuroTour-osakilpailu. Tällä kaudella Latitude 64° Copenhagen Open järjestettiin A-tier-tasoisena ja EuroTourille oli jaossa 1,5-kertaiset pisteet, joten paikalle saapuivat lähes kaikki Euroopan kovimmat pelaajat. Ratingien perusteella Tapani oli sijoitettu 27. kovassa joukossa, mutta luvut ovat aina lukuja, eikä tilastoihin ole aina luottamista.

Tapani pelasi ensimmäistä kertaa Kööpenhaminassa, joten rataan tutustumiseen oli syytä varata pari päivää. Siksi Tapani saapui paikan päälle jo torstaina harjoittelemaan. Torstain ja perjantain treenien jäljiltä oli hyvä tuntuma rataan ja väylät tuntuivat sopivan kohtalaisen mukavasti pelityyliin ja osaamiseen. Perjantain parigolfin kolmossija antoi myös hyvän itseluottamusboostin kisaan. 

Kisan ensimmäinen kierros sujuikin kuin unelma - peräti 9 alle parin ilma ainuttakaan bogeyta ja sillä ansaittiin paikka kärkikorttiin. Lähes kaikki onnistui pelikirjan mukaanmyös kakkoskierroksella, tosin kuuluisa flipperiväylä koitui tupla-bogeyn muodossa murheeksi. Silti edelleen tulos -5 ja sija 5 ensimmäisen pelipäivän jälkeen oli huomattavan reilusti yli odotusten.

Sunnuntain kierroksella oli vielä mahdollisuus jopa ansaita paikka USDGC:hen, eli USA:n mestaruuskisoihin, johon oli jaossa 5 paikkaa. Heitto toimikin loistavasti ja tuloksena oli -7, millä ohitettiin pari edeltä, mutta taas takaa tuli pari ohi, joten sijoitus oli 6. eli juuri se ensimmäinen joka jäi ilman paikkaa.

Yhdeksänväyläisessä finaalissa Tapani onnistui vielä nousemaan sijalle 5, mikä oli ehkä kaikkien aikojen kovin suoritus tähän astisella uralla.

Tulokset PDGA:n sivuilla.